Rennik-Jan Neggers (1993) studeerde cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn Master of Science in 2016. Zijn eerste theaterervaringen deed hij op tijdens een regiestage bij de Duitse regisseur David Bösch tijdens een productie van Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera (DNO). Hier kwam hij in contact met dramaturg Klaus Bertisch en heeft vanaf begin 2017 ruim twee jaar als assistent-dramaturg bij DNO gefungeerd. Rennik-Jan begon zich gelijktijdig te richten op het regisseren van eigen projecten en nam als jong talent namens DNO deel aan de ‘opera creation workshop’ van regisseuse Katie Mitchell bij het Festival d’Aix-en-Provence in het kader van European Network of Opera Academies (ENOA). Sindsdien heeft hij muziektheaterprojecten geregisseerd voor: de Dutch National Opera Academy (DNOA); het Grachtenfestival Amsterdam; het Delft Chamber Music Festival; de Theaterakademie August Everding; het Conservatorium van Tilburg; en DNO Lunchconcerten. Ook assisteerde hij Floris Visser bij de DNO-productie Juditha Triumphans (Vivaldi).

In 2018 richtte Rennik-Jan de stichting Studio Salix op waarover hij de artistieke leiding voert. Hij regisseerde voor Studio Salix het debuut met de door hem zelf samengestelde voorstelling Keukentaferelen.

Rennik-Jan is woonachtig in München (Duitsland) omdat hij daar Muziektheater- en Toneelregie aan de gerenommeerde Theaterakademie August Everding studeert. Dit voorjaar zal hij voor zowel De Nederlandse Reisopera, Studio Salix en DNOA producties regisseren.

Meer informatie te verkrijgen op http://www.rennikjanneggers.com/