Non muore mai is de meest recente productie van Studio Salix. Hieronder vindt u meer informatie over de voorstelling. Wilt u meer weten over de cast en team, klik dan hier.

“De compacte opera van Studio Salix vertelt een indringend verhaal. Het is buitengewoon knap als je in drie kwartier zo diep kan gaan en het publiek zwoel mee kan laten drijven op romantisch getinte muziek.”Recensie van de Theaterkrant

Muziek: Ottorino Respighi en Alfredo Casella
Spraaktekst: Sylvia Plath
Cast: Channa Malkin (sopraan), Judy Lijdsman (spraak) en Reinild Mees (piano)
Duur: +/- 50 min

Speeldata:
22 oktober 20:30, Pleintheater (Amsterdam)
koop hier kaarten
21 oktober 20:30, Pleintheater (Amsterdam)
koop hier kaarten

22 augustus 16:00, Grachtenfestival, CC Amstel (Amsterdam)
koop
hier kaarten
22 augustus 14:00, Grachtenfestival, CC Amstel (Amsterdam)
koop
hier kaarten

Non muore mai is een nieuw samengestelde opera bestaande uit één akte. Deze eenakter laat de gebeurtenissen zien van een jonge vrouw die voor een ingrijpende beslissing staat. Het vermoeden van een ongeplande en ongewenste zwangerschap zorgt voor onrust omdat zij haar leven niet wil delen met de vader van het ongeboren kind. Ze kan hem niet luchten of zien. De keuze ligt bij haar. Kiest zij voor het leven van het kind of voor haar eigen leven? Nadat de beslissing is genomen is rouw het enige dat nog verlossing kan bieden.

De liederen in deze one-woman-opera zijn geschreven door Ottorino Respighi, en vormen een bijzonder deel van zijn oeuvre dat volledig onderbelicht is. De liederen worden afgewisseld door pianosolo’s van Respighi’s tijd- en stijlgenoot Alfredo Casella. De muzikale lijn van de voorstelling wordt op meerdere momenten doorbroken met spreekteksten van Sylvia Plath, een van de grote feministische schrijvers van de 20ste eeuw.
Door deze werken te combineren ontstond er de mogelijkheid om een sterke, atmosferische, relevante, compacte opera voor één sopraan te maken.

In april 2020 sprak Max Arian voor Theaterkrant met regisseur Rennik-Jan Neggers over (de uitgestelde première van) Non muore mai. Lees het hier.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: