Non muore mai is de nieuwe productie van Studio Salix. Hieronder vindt u meer informatie over de voorstelling. Wilt u meer weten over de cast en team, klik dan hier.

Muziek: Ottorino Respighi en Alfredo Casella
Spraaktekst: Sylvia Plath
Cast: Channa Malkin (sopraan) en Reinild Mees (piano)
Duur: +/- 50 min

Speeldata:
+ 2 april: CC Amstel (première)
kaartverkoop via: https://ccamstel.nl/programma/non-muore-mai/
+ Meerdere speeldata
worden binnenkort hier bekend gemaakt

Non muore mai is een nieuw samengestelde opera bestaande uit één akte. Deze eenakter laat de gebeurtenissen zien van een jonge vrouw die voor een ingrijpende beslissing staat. Het vermoeden van een ongeplande en ongewenste zwangerschap zorgt voor onrust omdat zij haar leven niet wil delen met de vader van het ongeboren kind. Ze kan hem niet luchten of zien. De keuze ligt bij haar. Kiest zij voor het leven van het kind of voor haar eigen leven? Nadat de beslissing is genomen is rouw het enige dat nog verlossing kan bieden.

De liederen in deze one-woman-opera zijn geschreven door Ottorino Respighi, en vormen een bijzonder deel van zijn oeuvre dat volledig onderbelicht is. De liederen worden afgewisseld door pianosolo’s van Respighi’s tijd- en stijlgenoot Alfredo Casella. De muzikale lijn van de voorstelling wordt op meerdere momenten doorbroken met spreekteksten van Sylvia Plath, een van de grote feministische schrijvers van de 20ste eeuw.
Door deze werken te combineren ontstond er de mogelijkheid om een sterke, atmosferische, relevante, compacte opera voor één sopraan te maken.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: